Onbegrensde Zaken | Bloei & Groei
Bloei & Groei zet stadstuinen op die als ‘healing, food en community garden’ dienen voor vrouwen die zichzelf, hun omgeving of buurt willen versterken. Dit gebeurt vooral in buurten waar deze het hardst nodig zijn, met Amsterdam Zuidoost als uitvalsbasis.
Bloei & Groei, tuinen in de wijk, buurttuinen, healing, food en community garden, om vrouwen in kwetsbare posities, groen, tuinieren, eigen groenten, bloemen en kruiden verbouwen, goedkoop, gezond eten, mensen ontmoeten.
24670
page-template-default,page,page-id-24670,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Bloei & Groei creëert tuinen in de wijk om vrouwen in kwetsbare posities toegang te bieden tot groen. Plekken waar ze kunnen ontstressen van de alledaagse zorgen en tot rust kunnen komen. Waar ze leren tuinieren en hun eigen groenten, bloemen en kruiden verbouwen. Zodat ze ook nog eens goedkoop en gezond eten op tafel kunnen zetten en nieuwe mensen ontmoeten.

Bloei & Groei gelooft (en ziet) dat het werken met planten en natuurlijke processen een helende werking kan hebben (heeft). Vrouwen worden door het werken in de tuin veerkrachtiger en sterker. Ze hebben hierdoor ook weer een positieve impact in hun community. De ervaring leert ook dat door de uiteenlopende achtergronden van de vrouwen er veel kennis aanwezig is waarmee ze elkaar onderling vooruit kunnen helpen en elkaar steunen. Zij empoweren elkaar met de kennis die ze al in huis hebben.

Bloeiengroei.org