Onbegrensde Zaken | Brilliant Future Kids
Stichting Brilliant Future Kids is een centrum voor creatieve talentontwikkeling voor jongeren met autisme. Een plek waar jongeren welkom zijn, waarvoor elders geen geschikte plek is.
Stichting Brilliant Future Kids, talentontwikkeling, jongeren, autisme
23428
page-template-default,page,page-id-23428,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Stichting Brilliant Future Kids is opgericht uit noodzaak. Er zitten momenteel in Nederland meer dan 14.000 kinderen en jongeren thuis omdat zij zijn vastgelopen in het schoolsysteem. Veel van deze kinderen en jongeren hebben een autismespectrumstoornis en zijn kwetsbaar door een overgevoeligheid voor prikkels. Niet alleen het regulier onderwijs maar ook het speciaal onderwijs sluit soms onvoldoende aan op de behoeften van deze jongeren. Ze vallen daardoor letterlijk buiten de boot.

Om deze jongeren weer een kans te geven om mee te doen in de maatschappij zoekt Stichting Brilliant Future Kids naar mogelijkheden om juist hun (creatieve) talenten te ontwikkelen, op terreinen waar het ‘gewone’ onderwijs niet in voorziet. Om de jongeren te stimuleren en motiveren in de dingen die ze wél kunnen, zoals game- & app-design; grafische vormgeving; houtbewerking; ICT vakken & programmeren; creatieve vakken of culinaire activiteiten.

De stichting richt zich specifiek op jongeren met een normaal tot hoog IQ met een autismespectrumstoornis in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. Er wordt een veilig leer- en werkklimaat gecreëerd door gespecialiseerde begeleiding op maat. Stichting Brilliant Future Kids is uniek in haar uitgangspunt dat ze het talent van de jongeren met autisme centraal zetten en ze dit talent inzetten om de jongeren te ontwikkelen tot een professional die meedraait in de maatschappij.

 

Brilliant Future Kids

Meer lezen in het Parool