Onbegrensde Zaken | Circus Circulair
Circus Circulair is een project van Klas op Groen en wordt een rijdende groene karavaan annex theater annex lab voor kinderen.
Circus Circulair, Klas op Groen, Marije van der Stelt, Afval-lab, duurzaam onderwijs
21352
page-template-default,page,page-id-21352,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Circus Circulair is een rijdende groene karavaan annex theater annex lab, voor kinderen. Het is een combinatie van een voorstelling en interactief experiment, met een onderliggend educatief pakket. Circus Circulair leert kinderen wat afval is en hoeveel soorten afval er zijn. Hoe ze grondstoffen en spullen kunnen hergebruiken en hoe ze zelf duurzaam zorg kunnen dragen voor hun omgeving, voor water, voedsel en andere grondstoffen. Het project leert kinderen hoe eigen keuzes op gebied van eten en drinken wél impact hebben.

Door het rondreizende Circus Circulair kunnen kinderen naar hartenlust zelf experimenteren, onderzoeken en ondervinden. Zo krijgen ze op een creatieve en innovatieve wijze de kennis en vaardigheden mee voor een hernieuwde omgang met de steeds schaarser wordende energiebronnen en grondstoffen. Circus Circulair wijst kinderen, met in hun kielzog de volwassenen in hun omgeving en later het bedrijfsleven, de weg naar een groene toekomst én brengt die optimistische toekomst ook letterlijk dichterbij.

De eerste caravan van de karavaan was het Afval-lab, operationeel sinds november 2017. Het tweede voertuig is de Groentekar die inmiddels ook in gebruik is genomen. De karavaan krijgt er jaarlijks een caravan bij.

Circus Circulair is een project van Hart op Groen dat is geïnitieerd door Marije van der Stelt. Hart op Groen is een bedrijf dat de ontwikkeling richting duurzaam basisonderwijs in Nederland verbindt, versnelt en verdiept.

www.hartopgroen.nl