Onbegrensde Zaken | Coup Cura
24385
page-template-default,page,page-id-24385,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Coup Cura maakt theater, maar doet meer. Het theatermakerscollectief zet theatrale middelen in om urgente sociale thema’s – zoals verslaving of werken in de zorg – aan de orde te stellen. In locatievoorstellingen, maar ook in workshops of in documentaires vraagt Coup Cura aandacht voor mensen die anders niet gehoord worden.

Met humor, zorgvuldigheid en vakmanschap gaat Coup Cura steeds op zoek naar het veelstemmige verhaal. Soms is het plegen van een theatrale coup nodig om met hulp van theatrale middelen revolutionaire veranderingen te bereiken: vastgeroeste patronen bloot te leggen en te doorbreken. Cura staat voor de ‘helende functie daarvan; het gezamenlijk meemaken van een theatrale coup werkt verbindend. Als het goed is, is het een opening tot gesprek en wordt de afstand tussen kwetsbare personen en hun omgeving, tussen lastige thema’s en het publiek kleiner gemaakt..

Als ultiem doel wil Coup Cura de complexiteit en gelaagdheid van persoonlijke problematiek met theatrale en culturele middelen in beeld te brengen en stigma’s voor eens en altijd doorbreken. Zo kan een beweging naar wederzijds begrip en gelijkwaardigheid in gang worden gezet. Uiteindelijk leidt dat tot een gelukkiger samenleving.

Coupcura.nl