Onbegrensde Zaken | Danilo Art
22238
page-template-default,page,page-id-22238,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Danilo is beeldend kunstenaar en werkt als docent beeldende kunst en CKV (culturele en kunstzinnige vorming). Binnen en buiten het onderwijs brengt hij mensen in contact met kunst en laat hij zien hoe kunst het leven kan verrijken.

Zijn meest recente project is Hallo Buren! – een interactief kunstobject in de openbare ruimte van zijn eigen Amsterdamse wijk.  Hallo Buren! is geen autonome kunst of conceptueel kunstwerk. Het is een permanente performance die voorbijgangers uitnodigt tot reactie en interactie. Een feel good kunstwerk dat voorbijgangers aan het lachen brengt, in beweging zet en sfeer maakt op straat. Een nieuwe vorm van levende kunst.
Hallo Buren! verbindt technische innovatie aan het levend houden van een oeroud gemeenschapsgevoel; koppelt verwondering over de mogelijkheden van de techniek aan herkenning van hele menselijke buurtgenoten.  Techniek  en kunst worden ingezet om maatschappelijke cohesie te bewaken en voeden.

Volgens Danilo moeten kunstwerken interactief zijn, communiceren en mensen verleiden tot actie.

www.danilo-art.nl