Onbegrensde Zaken | De coöperatie als lerende omgeving
Carla Leurs en Noor Bongers geven een cursus over het opzetten van een coöperatie.
Carla Leurs, Noor Bongers, coöperatie, rechtspersoon, Onbegrensde Zaken, voorhoedespelers
20942
page-template-default,page,page-id-20942,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

De coöperatie als lerende omgeving

Nieuwe vormen van organisaties bieden een podium aan maatschappelijke waardecreatie en de ontwikkeling van haar medewerkers en partners. De coöperatie leent zicht hiervoor goed als vorm vanwege het gedeeld eigenaarschap. Hoe kan een coöperatie een voertuig voor ontwikkeling zijn, een lerende omgeving met impact op de maatschappij, persoonlijk leiderschap én het plezier van mensen?

Hoe realiseer je een coöperatie, wat zijn de haken en ogen, hoe zit het met de belasting, welke voorwaarden en eisen zijn er? Noor Bongers en Carla Leurs leiden je door de vraagstukken heen.

Noor Bongers heeft onderzoek gedaan door een aantal voorhoedespelers te interviewen en aan de slag te gaan met hún vragen. Immers, als je met de vragen van pioniers aan de slag gaat, creëer je echt een nieuwe weg. Eigenaarschap, governance, leiderschap én heldere ambities gerelateerd aan het hoogste doel dat je samen wilt bereiken zijn hierin leidend. Noor vertelt op inspirerende wijze over de uitkomsten en inzichten van dit onderzoek, samen met praktische voorbeelden uit haar eigen praktijk. Ook is het heel leuk om haar scherpe vragen voor te leggen en ter plekke een nieuw perspectief te creëren.

Carla Leurs introduceert de de coöperatie als rechtspersoon, de voor- én nadelen voor ondernemers en zzp’ers en de zaken omtrent belasting en beantwoordt verder alle praktische vragen. Ze heeft aan de wieg gestaan van meerdere coöperaties en is eveneens initiatiefnemer en oprichter van Coöperatie Onbegrensde Zaken u.a.

Voor wie?:
Voor voorhoedespelers, voor zij die overwegen een samenwerking van welke aard dan ook te starten, voor leiders en nieuwsgierigen

Door:
Noor Bongers en Carla Leurs

Kosten:
€ 1.500,00

Duur:
1 dagdeel