Onbegrensde Zaken | De Domijnen
De Domijnen produceert en programmeert tal van culturele en kunsteducatieve activiteiten voor iedereen in Sittard-Geleen en omstreken. Verschillende instellingen vallen onder De Domijnen.
Domijnen, Provincie Limburg, Sittard, Geleen, kunsteducatie.
24990
page-template-default,page,page-id-24990,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Bibliotheek De Domijnen, Filmhuis ZICHT, Museum Het Nieuwe Domein, Poppodium Volt en het Toon Hermans Theater vormen samen Stichting De Domijnen. Deze stichting is zo de belangrijkste kunst- en cultuuraanbieder van Sittard-Geleen en omstreken. De Domijnen werkt vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur bijdragen aan meer geluk, welzijn en creativiteit en zorgen voor de verbinding die een samenleving nodig heeft en verder brengt.

De organisatie werkt soms overkoepelend, soms vanuit de verschillende cultuurhuizen.

Zo presenteert De Domijnen het cultureel en educatief aanbod van de verschillende huizen in een centrale agenda op het platform Open voor Cultuur. Maar ook opereren de vijf cultuurhuizen onafhankelijk van elkaar en hebben ze hun eigen socialmediakanalen waarmee ze zich ook richten op een eigen publiek.

De diepgaande samenwerking van verschillende cultuurhuizen heeft verschillende voordelen: elk huis brengt zijn eigen expertise in, wat een rijk aanbod aan culturele ervaringen garandeert. Tegelijkertijd biedt De Domijnen een unieke kans voor het creëren van cross-overs tussen de verschillende disciplines. Daar profiteert ook de kunst- en cultuureducatie volop van.

 

https://www.openvoorcultuur.nl/