Onbegrensde Zaken | Kringloop De Lokatie
Kringloop De Lokatie heeft duurzaamheid en gemeenschapszin beide hoog in het vaandel staan. De Lokatie zorgt voor het hergebruik van goederen én creëert sociale werkplekken. In het kader van deze inzet, staat er nu een nieuw initiatief op stapel.
Kringloop De Lokatie, duurzaamheid, gemeenschapszin, hergebruik, recycle, tweedehands
23335
page-template-default,page,page-id-23335,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Passend bij de duurzame inzet en sociale doelstellingen van de onderneming, onderzoekt De Lokatie met verschillende partners op welke wijze er meer uit de huidige afvalstromen kan worden gehaald. Zo blijft 10% van alle verf die door Nederlandse huishoudens na veel wikken en wegen aangeschaft wordt, in verfblikken- en emmers achter. Jaarlijks worden er zo miljoenen liters verf bij het afval gezet en vernietigd. Dat is niet alleen weggegooid geld voor de thuisschilders, het zijn ook weggegooide grondstoffen en energie.

 

Door resten latexverf in te zamelen en te recyclen – eigenlijk ‘upcyclen’ – is het mogelijk om 35% van de verf opnieuw te gebruiken. Een enorme winst voor het milieu omdat op deze wijze grote hoeveelheden grondstoffen bespaard worden en er minder kwalitatieve verf vernietigd wordt.

 

Overf is de naam voor zo’n duurzame verf die door Kringloopbedrijf De Lokatie uit verfresten gemaakt wordt. Overf vermindert zo de belasting op het milieu en draagt bij aan het streven van de gemeente Amsterdam om in 2050 een circulaire stad te zijn.

Daarnaast wordt met Overf ook extra sociale werkgelegenheid gecreëerd en de muurverf wordt voor iedereen betaalbaar en toegankelijk gemaakt! Een ware win-win situatie.

 

delokatie.org