Onbegrensde Zaken | Stichting Film & Theater 070
Stichting Film & Theater 070 biedt een podium aan jonge (semi)professionele film- en theatermakers en organiseert culturele activiteiten voor het gebied met kengetal 070.
070, podium, aan jonge film- en theatermakers, culturele activiteiten, den haag, film, theater.
23444
page-template-default,page,page-id-23444,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

De activiteiten die Stichting Film & Theater 070 organiseert zijn bijvoorbeeld: het schrijven van filmscripts, het produceren, regisseren en begeleiden van (interactieve) films, muziekoptredens en theatervoorstellingen. De jaarlijkse wedstrijd voor filmtalent is misschien wel het meest bekend: 72HRS The Hague Film Contest. Deelnemende teams hebben 72 uur de tijd om een script te schrijven, te filmen en te monteren, en dit alles met Den Haag als decor. Na 72 uur moeten de films worden ingeleverd om mee te dingen naar ‘de Haagse Oscâh’ voor beste film. Een vakjury voorziet alle inzendingen van opbouwende kritiek.

 

Met de 72HRS The Hague wil Stichting Film & Theater 070 beginnende en professionele filmmakers, regisseurs, acteurs, scenarioschrijvers, gaffers en cameramensen stimuleren om artistieke grenzen te verleggen en van elkaar te leren tijdens het maakproces. Met het platform rond de contest biedt de stichting de filmmakers een podium om hun werk, kunsten en progressie te tonen aan het grote publiek en aan professionals in de filmwereld. De contest is bedoeld om filmmakers uit te dagen, te inspireren en samen te brengen en om hen in contact brengen met hun voorbeelden, vakgenoten en filmliefhebbers.

Stichtingfilmentheater070.nl