Onbegrensde Zaken | Gitaarfestival Enkhuizen
Het Gitaarfestival Enkhuizen vindt sinds 2011 plaats in het Zuiderzeemuseum. Gitaristen - van amateur tot professional - vinden hier een podium.
Gitaarfestival, Enkhuizen, Zuiderzeemuseum, gitaarliefhebbers, gitaristen, tango, flamenco, jazz, singer-songwriters, fingerstyle, hot club, blues, evenement op vaderdag
21724
page-template-default,page,page-id-21724,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Sinds 2011 vindt jaarlijks op vaderdag het Gitaarfestival Enkhuizen plaats in het Zuiderzeemuseum. Een dag lang speelt de gitaar de hoofdrol in verschillende muziekstijlen. Bezoekers worden door maar liefst 200 gitaristen getrakteerd op tango, flamenco, klassiek repertoire, jazz, singer-songwriters, fingerstyle, hot club en blues.

Het festival is een sfeervolle ontmoetingsplek voor passieve en actieve gitaarliefhebbers, die in een sfeervolle omgeving kunnen genieten. Gitaristen – van amateur tot professional – vinden hier een podium.

Door de unieke setting ontdekken mensen nieuwe dingen op het gebied van cultuur: bezoekers van het museum ontdekken muziek, waar ze normaal gesproken misschien niet mee in aanraking komen. Muziekliefhebbers maken kennis met het erfgoed van het Zuiderzeemuseum. Jongeren ontmoeten ouderen, beginnende gitaristen laten zich inspireren door doorgewinterde professionals. Ook voor amateurs is er volop de ruimte om zich te presenteren.

Met deze brede opzet en de prachtige achtergrond van het Zuiderzeemuseum vieren we jaar na jaar ons ultieme gitaarfeestje dat de echte gitaar- en muziekliefhebber niet mag missen.

www.gitaarsalon.nl/festival