Onbegrensde Zaken | Greylight Projects
Greylight Projects is een platform voor beeldende kunst dat zich richt op de ontwikkeling en presentatie van visuele en hedendaagse kunstprojecten in Heerlen, maar ook op de samenwerking, dialoog en verbinding tussen kunstenaars.
Greylight Projects, Heerlen, kunstprojecten
24894
page-template-default,page,page-id-24894,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Sinds 2020 werkt de door kunstenaars gedreven organisatie vanuit een voormalig schoolgebouw dichtbij het centrum van de oude mijnstad. Het gebouw heeft verschillende ruimtes en functies. Naast de ateliers van verschillende beeldend kunstenaars zijn er nog verschillende gastresidenties en de woon/werkruimtes van kunstenaars Joséphine Kaeppelin en Wouter Huis. Ook heeft het pand nog een ruime multifunctionele tentoonstellingsruimte ‘De Salon’ in het voormalige scheikundelokaal en zijn er nog een goed uitgeruste werkplaats, een kantine en een ruime tuin.

Deze veelzijdige en inspirerende fysieke locatie in Heerlen is het centrum van waaruit de programmering van Greylight Projects ontwikkeld en uitgevoerd wordt. Er is allereerst concrete ruimte om programma’s te kunnen ontwikkelen en te presenteren in De Salon en de atelierruimtes. Greylight Projects wil vanuit deze fysieke plek echter ook mentale ruimte scheppen, het vrijdenken en vrij handelen bevorderen, en de ruimte creëren voor iedereen om dingen anders te doen en anders te zien. Dit noemt initiator Wouter Huis de mentale architectuur, waarbij de relatie tussen de toeschouwer, het kunstwerk (object), ruimte, context en tijd gethematiseerd wordt.

https://greylightprojects.org/