Onbegrensde Zaken | Het Vrije Westen
De missie van Stichting Het Vrije Westen is het vieren van de vrijheid met een Bevrijdingsfestival in Amsterdam. Een gelaagde programmering creëert bewustzijn en stimuleert bewustwording rondom vrijheid.
Stichting Het Vrije Westen, vieren van de vrijheid, Bevrijdingsfestival, Amsterdam, muziekprogrammering, bewustzijn, vrijheid, Nederlandse traditie, bevrijding vieren, muziek, vrolijkheid, bezinning, 5 mei, Westerpark, duurzaam, festival, lokale initiatieven, buurtactiviteiten, muziekfestival.
24677
page-template-default,page,page-id-24677,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Het is een fantastische Nederlandse traditie om de bevrijding te vieren met muziek, vrolijkheid en bezinning. In het hele land komen op 5 mei – vooral jonge – mensen samen om de vrijheid te vieren. In Amsterdam wordt het festival jaarlijks georganiseerd door Stichting Het Vrije Westen. Het Bevrijdingsfestival Amsterdam/ Het Vrije Westen vindt plaats in het Westerpark en is gratis toegankelijk.

Het is een duurzaam festival dat uitdrukkelijk lokale initiatieven en buurtactiviteiten ondersteunt. Het festival wordt bezocht door een zeer gemêleerd publiek uit alle lagen van de bevolking, van alle leeftijden en culturele achtergronden. Muziek is het verbindende element, de aanleiding, om samen te komen. Bevrijdingsdag is echter meer dan een muziekfestival. Het is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van de vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Het gaat ook om het beschermen van bestaande vrijheden, het opkomen voor vrijheid en het respecteren van de vrijheden van anderen. Daar wordt in het programma dan ook ruime aandacht aan geschonken, met de focus op een divers jong publiek.

hetvrijewesten.eu