Onbegrensde Zaken | Hoekschewaards Landschap
De Hoeksche Waard is een uniek natuur-en cultuurgebied onder de rook van Rotterdam. Vereniging Hoekschewaards Landschap is al sinds 1973 actief om het landschap en de natuur van dit mooie stukje Zuid-Holland te beschermen.
Hoeksche Waard, uniek, natuur, groen, recreatie, natuur-en cultuurgebied, Rotterdam, Vereniging Hoekschewaards Landschap, jubileum, landschap, Zuid-Holland, natuurliefhebbers,natuurbescherming
24680
page-template-default,page,page-id-24680,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Veel natuurliefhebbers en recreanten rondom Rotterdam weten de weg te vinden naar het weidse landschap van de Hoeksche Waard . Het eiland biedt een welkome escape aan de hectiek van de havens en de grote stad. Ook voor veel wilde planten en dieren is het gebied een waardevol toevluchtsoord.

Mede dankzij Vereniging Hoekschewaards Landschap bleef het karakter van Hoeksche Waard al jarenlang behouden. Nog steeds is er sprake van een combinatie van economische activiteit (vooral landbouw) en ecologische waarde. Er is plek voor werken, wonen en menselijk genieten aan de ene kant en behoud van natuur en landschap aan de andere kant.

Vereniging Hoekschewaards Landschap geeft om Hoeksche Waard en iedereen die – en alles dat – daar leeft, woont en werkt. De vereniging heeft al sinds haar ontstaan gepoogd positief bij te dragen aan veranderingen en discussies over de ontwikkelingen van het eiland. En deze rol wil de vereniging – vanuit burgerparticipatie – ook voor de toekomst blijven spelen.

Het jaar 2023 is een jubileumjaar voor de vereniging. Dat ‘gouden’ jaar wordt aangegrepen om groots te vieren wat er bereikt is en de leden daarvoor te danken. Het feest wordt echter ook benut om de eigen krachten te versterken en ook vooruit te kijken. Want juist nu, met alle ontwikkelingen en uitdagingen die spelen op gebied van landbouw en natuur, zoekt Hoekschewaards Landschap naar een positief alternatief – een sterke visie op de toekomst – voor de ontwikkeling van Hoeksche Waard.

www.hwl.nl