Onbegrensde Zaken | Jolanda Budding
21755
page-template-default,page,page-id-21755,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Jolanda Budding

Tekstschrijver

Jolanda Budding houdt van de rijkdom van taal, haar overtuigingskracht en schoonheid, maar ook van de rauwe verbeeldingskracht ervan. Ze schrijft voor papier en scherm, in opdracht van bedrijven, uitgeverijen, scholen en theaters. Ze vertaalt zowel fictie als non-fictie vanuit het Engels naar het Nederlands en redigeert trefzeker de meest uiteenlopende teksten.

 

Originele invalshoeken, uitgebreid achtergrondonderzoek en goede evenwichtige teksten vormen haar kracht – als het kan graag met een vrolijke toets.

 

Jolanda rondde de studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de UvA af en deed een propedeusejaar aan de Hogeschool voor Tolken en Vertalers. Ze werkte jarenlang als redacteur bij een uitgeverij, maar schreef liever haar eigen teksten. Dus kwam het mooi uit dat ze steeds vaker gevraagd werd voor schrijf- en vertaalopdrachten.

 

Ze is stevig verankerd in Amsterdam en de Indische Buurt, waar ze soms taalles aan anderstaligen geeft en meedenkt over uitdagend onderwijs voor meerbegaafde leerlingen.

 

Samen met Frits van den Akker heeft ze de VOF Tekst & Techniek opgericht, waarin zij verhalen schrijft en hij de techniek bij theater- en muziekvoorstellingen, congressen en studio-opnames realiseert.

 

Schrijven, vertalen, redigeren. Cappuccino. Zuid-Afrikaanse poëzie. Kunst verzamelen. Om 7 uur ’s ochtends met het hondje hardlopen in het Flevopark in Amsterdam. Normandië. Moderne dans. Geitenkaas met honing. Even geen hashtags.