Onbegrensde Zaken | Metaal Kathedraal
21786
page-template-default,page,page-id-21786,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Van oorsprong een ontmoetingsplek voor de katholieken, getransformeerd van kerk (1857), naar zijspanfabriek (1940) en metaalfabriek (1976) naar een onafhankelijk cultureel initiatief en instituut sinds 2011. Kunstenaars hebben in zeven jaar tijd een monumentaal pand, dat op instorten stond, gered van verder verval en weer tot leven gebracht als een biotoop van wereldverbeteraars.

Metaal Kathedraal is een onafhankelijk burgerinitiatief en is inmiddels uitgegroeid tot een cultureel instituut en aanjager van de circulaire economie, werkend op het snijvlak van kunst, ecologie en maatschappij. Metaal Kathedraal is Nederlands circulaire proeftuin van innovatie, waar in de komende jaren alle aspecten hieromtrent ervaren kunnen worden. Het uitgangspunt is alle bewegingen en stromen die voortkomen uit het eigen handelen om te zetten in bruikbare bronnen. Dit wordt zichtbaar en ervaarbaar gemaakt door het programma en het realiseren van interactieve installaties die je kan bekijken op het terrein. Metaal Kathedraal is een mini-economie en onderwerpt haar gehele infrastructuur als proeftuin van innovatie aan de circulaire economie.

www.metaalkathedraal.nl