Onbegrensde Zaken | Metropolis festival
22238
page-template-default,page,page-id-22238,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Het Metropolis festival is een gratis toegankelijk muziekfestival in het Zuiderpark te Rotterdam. Al sinds 1988 verzorgt Metropolis een breed muzikaal programma, waar bands en artiesten uit alle windstreken en genres samenkomen.

Veel acts die tijdens Metropolis aan het begin van hun carrière stonden, zijn nu gevestigde namen: denk aan Twenty One Pilots, Triggerfinger en The Killers, en langer geleden Wu Tang Clan en Smashing Pumpkins. Het festival heeft een landelijke reputatie als ‘must be’-vindplaats voor muzikaal talent.

Metropolis focust zich op het ontwikkelen van talent, zowel op als rond het podium: het festival heeft samenwerkingsverbanden met scholen en kunstopleidingen.

De diversiteit van het festival uit zich niet alleen in de muziek: de diversiteit die de Nederlandse bevolking kenmerkt, weerspiegelt zich in het publiek – van jong tot oud en van allerlei pluimage. Elk jaar wordt het Zuiderpak gevuld met zo’n 35.000 bezoekers.

Die diversiteit ziet de bezoeker ook terug in de eettentjes: van de huisgemaakte pizza’s van Old Scuola tot de veganistische zoetigheid van Heavenly Cupcakes.

www.metropolisfestival.nl