Onbegrensde Zaken | Ouderpeilpunt
24413
page-template-default,page,page-id-24413,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Ouderpeilpunt is een online vraagbaak, wegwijzer en ontmoetingsplaats voor ouders met een kind met gedragsproblemen of stoornis. Vaak weten ouders heel goed wat het beste is voor hun kind, maar hebben ze geen idee hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen.

Ouderpeilpunt helpt ouders om hun eigen weg te vinden voor een kind dat extra aandacht behoeft. Het uitgangspunt daarbij is dat iedereen zijn eigen route kiest, maar dat hulp van andere ouders daarbij heel welkom is. Het helpt om ervaringen te delen en uit te wisselen. In praktisch, maar ook in emotioneel opzicht. Ervaringen van anderen kunnen lucht geven en het schrijven van het eigen verhaal verlicht en geeft meer helderheid. Het delen van ervaringen maakt ouders sterker. Door elkaar te vertrouwen, groeit ook het zelfvertrouwen.

Vertrouwen betekent bij Ouderpeil: niets ontkennen, zonder (voor)oordeel kijken, verwachtingen loslaten en vol vertrouwen in jezelf en je kind stappen zetten. De kennis van andere ouders, die ook ooit op zoek waren naar antwoorden, helpt daarbij. Op Ouderpeil worden tips, ideeën en ervaringen van ouders gedeeld zodat er meer plezier beleefd wordt aan de opvoeding van een kind.

Ouderpeilpunt helpt ouders, maar bedenkt samen met ouders en jongeren ook oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, om zo de jeugdzorg en onderwijs te verbeteren. Er wordt gewerkt aan het belang van cliëntinspraak door expertpanels, zodat ouders een grotere rol en beslissingsbevoegdheid krijgen als het gaat om de zorg voor hun kind.

ouderpeil.nl