Onbegrensde Zaken | Peeriscoop
24459
page-template-default,page,page-id-24459,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Peeriscoop staat in Gorinchem vooral bekend als Theater Peeriscoop. Daarnaast is Peeriscoop de thuishaven van Studio Peer – een theatergezelschap dat beeldende verhalen met poppen maakt en jong talent op dit gebied ondersteunt en stimuleert.

Peeriscoop staat dus eigenlijk voor meerdere activiteiten. Theater Peeriscoop is een theater in het hart van Gorinchem met 130 stoelen, waar kleine en middelgrote theatervoorstellingen geprogrammeerd worden en allerlei andere activiteiten plaatsvinden. Het theater werd opgericht door Fred Delfgaauw.

Studio Peer huist in dit theater en is het (poppen)theatergezelschap dat ook geleid wordt door Fred Delfgaauw en zijn opvolgster Ida van Dril. Studio Peer speelt door het hele land heen voorstellingen.

Fred Delfgaauw is één van de weinige theatermakers die zich heeft toegelegd op poppen- en objecttheater. Al vijfendertig jaar is Delfgaauw in dialoog met en via zijn poppen – in een constante wisselwerking tussen bespeler, pop en toeschouwer. Sinds 2011 begeleidt hij jonge talenten die zich willen bekwamen in het poppen-en objecttheater.

De kernactiviteit van zowel Theater Peeriscoop als Studio Peer is het vertellen van verhalen. Verhalen maken ons tot wie wij zijn, verhalen geven betekenis aan heden, verleden en toekomst. Met verhalen kunnen we de wereld begrijpen, maar wellicht ook veranderen. Peeriscoop streeft er naar deze narratieve expertise breder dan alleen artistiek in te zetten door ook aan (lokale) cultuurparticipatie, cultuureducatie en talentontwikkeling bij te dragen.

www.peeriscoop.nl

www.stichtingstudiopeer.nl