Onbegrensde Zaken | Stadshout
22655
page-template-default,page,page-id-22655,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Stadshout heeft passie voor hout. Stadshout vindt dat alle bomen recht hebben op een mooi lang leven en dat onnodige kap voorkomen dient te worden. Stadsbomen verzamelen in hun leven vele verhalen en aanbidders, en juist dat maakt ze zo bijzonder.

 

Waar ze vroeger in de versnipperaar verdwenen, worden de Amsterdamse bomen nu door Stadshout Amsterdam op duurzame wijze verwerkt en krijgen ze een tweede leven in hun eigen stad. Minder verbranding en import = minder CO2!

 

Inspirator en aanjager van de lokale industrie, onmisbaar voor de circulaire (stads-) economie: Hout van de stad, door de stad, voor de stad, dat is Stadshout. Stichting Stadshout zaagt en maakt het stadse hout bereikbaar voor alle makers: ambachtslieden, architecten, bouwbedrijven, creatieven, enz.. Van iedere splinter is bekend van welke boom uit welke straat hij afkomstig is. Naast het zagen worden er ook producten gemaakt en sociale en educatieve projecten gerealiseerd met hout uit de stad. Voor stad, buurten en scholen.

 

www.stadshout.nu