Onbegrensde Zaken | Studio Peer
Het theatergezelschap Studio Peer brengt beeldende en betekenisvolle verhalen in een mengvorm van theaterdisciplines, waarbij een virtuoos gebruik van poppen het opvallendste kenmerk is.
Studio Peer, Theater Peeriscoop, Gorinchem, poppen
24918
page-template-default,page,page-id-24918,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Studio Peer is gehuisvest in Theater Peeriscoop dat in Gorinchem bekend staat als het gezellige theater voor kleine en middelgrote theatervoorstellingen. Fred Delfgaauw stond aan de basis – en staat nog altijd aan het roer – van beide. Hij zette zowel zijn theater als zijn poppentheatergezelschap met verve op de culturele kaart van Gorinchem en ver daarbuiten.

Als acteur was Delfgaauw in de jaren tachtig een ware vernieuwer, die toneelklassiekers in de vorm van aangrijpend poppen- en objecttheater goot. In zijn poppenspel was er geen sprake van clichés, maar van suggestief spel en een aanwezige acteur. Ook zijn opvolger Ida van Dril manipuleert de werkelijkheid, brengt objecten en poppen subtiel tot leven en weet de verbeelding van de aanwezigen overtuigend met haar spel te bespelen.

De voorstellingen van Studio Peer zijn zowel geschikt voor volwassenen als kinderen. Nog altijd gebruikt Studio Peer graag bekende verhalen met universele thema’s om vrijzinnige bewerkingen van te maken waarin actuele kwesties – zoals corona of vluchtelingen – verweven worden. Ook streeft Studio Peer er naar de expertise breder in te zetten door niet alleen voorstellingen te produceren maar tevens projecten voor scholen of speciale doelgroepen te ontwikkelen. Tevens wordt jong talent actief ondersteund en gestimuleerd. 

 

Studio Peer