Onbegrensde Zaken | Stichting TommyTomato
24078
page-template-default,page,page-id-24078,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Stichting TommyTomato is het betrokken broertje van de impact gedreven onderneming TommyTomato.

TommyTomato
Om bij te dragen aan een betere gezondheid van kinderen, biedt TommyTomato warme, vegetarische maaltijden vol groenten aan op scholen. Die maaltijden worden kant-en-klaar geleverd en kosten € 2,50 per maaltijd. Dat bedrag betalen ouders of verzorgers in principe zelf. Voor gezinnen die dat niet (geheel) kunnen opbrengen is stichting TommyTomato opgericht. De stichting vult het benodigde bedrag aan zodat ieder kind leert zo gezond mogelijk te eten.

Gezonde schoollunch
Een gezonde schoollunch vol groentes is een bewezen effectief middel om het eetgedrag van kinderen te beïnvloeden. En dat is hard nodig. De overgrote meerderheid van de Nederlandse kinderen eet te weinig groenten, fruit en volkorenproducten. Daarentegen wordt er juist te veel frisdrank gedronken en gesnoept van zoete en zoute snacks. Ook producten die gezond lijken en maar al te vaak met goede bedoelingen door ouders in de overblijftrommels worden gestopt – zoals yoghurtdrankjes en mueslirepen – bevatten veel vet en suikers. Steeds meer kinderen hebben (ernstig) overgewicht. Daar hebben ze last van, ze worden soms gepest, kunnen slechter presteren en lijden soms aan ziekten zoals diabetes. Ook heeft zo’n slechte start in de jeugd een levenslang gezondheidseffect.

TommyTomato werd in 2020 opgericht door ondernemers en jonge vaders Bas Turk en Erik van der Plas. Stichting TommyTomato werkt onafhankelijk van de onderneming, heeft geen winstoogmerk en streeft naar het leveren van een bijdrage aan de gezondheid van kinderen door gezond eetgedrag te stimuleren en mogelijk te maken.

Tommytomato.nl