Onbegrensde Zaken | Urban Reports
21118
page-template-default,page,page-id-21118,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Een landschap in ontwikkeling. Een stad in beweging. We leven in een tijd waarin steden en landschappen snelle en ingrijpende veranderingen ondergaan. Urban Reports zit hier bovenop en middenin. Het fotografencollectief Urban Reports, een samenwerkingsverband van documentairefotografen uit verschillende landen, doet verslag van internationale stedelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen op het gebied van architectuur en landschap. Hun foto’s vertellen verhalen.

In 2017 vormde een groep fotografen en architecten uit verschillende Europese steden een collectief dat met behulp van de camera hedendaagse landschappen verkent. Fotografie dus, als instrument om veranderingen te onderzoeken. Dit netwerk van professionals werkt nauw samen aan studies en reportages over steden en landschappen.

Een van de eerste projecten is Report from the edge of the city, een fotografische expeditie langs de rafelranden van Madrid, Milaan, Turijn en Rotterdam.

Urban Reports maakt ook deel uit van een interdisciplinair team van deskundigen dat onder leiding van Mario Cucinella, de conservator van het Italiaanse Paviljoen op de Architectuur Biënnale Venetië 2018, een omvangrijk project tot stand bracht: Arcipelago Italia. Voorstellen voor de toekomst van gebieden in het binnenland van Italië.

www.urbanreports.org

Foto links: Arcipelago Italia – Alessandro Guida
Foto midden: The Waiting City – Alessandro Guida
Foto rechts: Report from the edge of the city – Isabella Sassi