Onbegrensde Zaken | Verborgen Stad
24145
page-template-default,page,page-id-24145,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Stichting Verborgen Stad wil met gebruik van de nieuwste (digitale) technieken stadsgeschiedenis, erfgoed en cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek. De stichting ontwikkelt hiervoor zogenaamde 5D-projecten. Met deze 5D-projecten wil Stichting Verborgen Stad bewustwording en fascinatie voor ons verleden en het behoud van erfgoed stimuleren. Verborgen Stad is ervan overtuigd  dat kennis van het verleden begrip voor het heden vergroot en bijdraagt aan maatschappelijke betrokkenheid en cohesie.

Verborgen Stad ontwikkelt apps en content waarmee mensen het verleden ter plekke kunnen ontsluiten op bepaalde locaties. Door inzet van digitale technologie, breed historisch onderzoek en fantastische vormgevers worden historische visualisaties van plekken als de Rotterdamse Delfshaven of de Leidse Breestraat gemaakt. Gebruikers van de app kunnen, terwijl ze daar op de kade of stoep staan, via hun smartphone het verleden van die plek oproepen en beleven. 5D staat dan ook voor de toegevoegde waardes of dimensies van tijd en informatie aan de 3D van de dagelijkse realiteit.

 

www.stichtingverborgenstad.nl