Onbegrensde Zaken | Wonder
24489
page-template-default,page,page-id-24489,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Logo Wonder

Het aanboren van de verrassing – het onverwachte en onvoorspelbare – met humor, schoonheid en vindingrijkheid zijn voor Wonder de belangrijkste instrumenten om maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen.

Wonder lanceert met deze middelen creatieve en spraakmakende initiatieven voor een mooiere wereld. Want, zo stelt Wonder: “Er is deze eeuw nogal wat werk aan de winkel. Hoe kunnen we met 9 miljard mensen vrolijk samenleven op één klont gesteente waar we al eeuwen alles uit slurpen wat erin zit en overal onze troep achterlaten? Al dat gesleep met materie mag weleens plaatsmaken voor een wereldhandel in blijdschap! Minder vechten, meer kietelen mensen! Wonder maakt ernst van de vrolijkheid, omdat we denken zo een wezenlijk verschil te kunnen maken.”

Thema’s waar Wonder haar creatieve pijlen op richt zijn bijvoorbeeld duurzaamheid, dierenwelzijn of economische onrechtvaardigheid. Zo hield Wonder met ‘Seks voor Dieren’ een pleidooi om ook dieren van de liefde te laten proeven en werd daarmee een groot publiek verleid om over dierenrechten te discussiëren. Eén van de meest actuele problemen waar Wonder zich op richt is het massatoerisme waaraan steden als Venetië en Amsterdam ten onder (dreigen te) gaan. Daartoe opende Wonder in 2018 de Alternative Tourist Office, die vanaf 2019 is voortgezet onder de naam Untourist Movement met de website untouristguide.com en de boekuitgave van de Untourist Guide to Amsterdam.

In 2020 zou het boek en de website een vervolg krijgen in de organisatie van het Reinvent Tourism Festival Dat viel om meerdere redenen door Covid-19 stil. Festivals konden niet plaatsvinden en het toerisme stopte ook abrupt. Nu toeristen weer in grote drommen terugkeren, is de urgentie om een andere vorm van toerisme te lanceren ook weer actueel. Wonder streeft ernaar dat toeristen iets bijdragen aan de leefbaarheid in de stad, aan duurzame en sociale projecten en daarvoor een unieke ervaring opdoen.

Wonder.nl