Onbegrensde Zaken | Badhuistheater
Het Badhuistheater in Amsterdam-Oost is de culturele thuisbasis voor podiumkunsten van Oost en is een vrijhaven voor experiment, expressie en ontmoeting
Badhuistheater, Boerhaaveplein, Amsterdam-Oost, theater, netwerkorganisatie, amateurtheater
21075
page-template-default,page,page-id-21075,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Badhuistheater

Het Badhuistheater is gevestigd in een voormalig monumentaal Badhuis aan het Boerhaaveplein in Amsterdam-Oost. Het theater geeft met haar culturele en sociale activiteiten een sterke impuls aan het sociale leven in Oost. Want het Badhuistheater zet haar culturele missie in als verbindende schakel voor de buurt. Zowel de ‘oorspronkelijke’ bewoners van Oost worden bereikt als de rijkere nieuwkomers én de studenten die zich nog niet zo lang op en rond de Amstelcampus bewegen.
Het Badhuistheater toont zo de kracht van theater voor het bouwen aan een inclusieve wijk waar mensen écht samenleven.

In het Badhuistheater draait het om de ontmoeting. In de programmering wordt dan ook uitdrukkelijk gezocht naar de verbinding tussen de verschillende buurtbewoners en ‘gebruikers’ van de buurt. Het theater is een cultureel platform maar functioneert als een buurthuis. Het is een vrijhaven voor experiment en expressie waar iedereen terecht kan en de deur altijd open staat. Telkens weer biedt het een plek voor allerhande buurtactiviteiten, van vergaderingen tot workshops, van het ouderenorkest tot schoolmusicals.

Uit ervaring blijkt dat de sociale en de culturele ambities van het Badhuistheater goed samengaan en elkaar zelfs versterken.

badhuistheater.nl