Onbegrensde Zaken | Zakelijke leiding
Onbegrensde Zaken ondersteunt het midden- en klein bedrijf en zzp’ers bij het schrijven van aanbestedingen. Wij werken binnen het domein van welzijn, cultuur, zorg, sport en aanverwante sectoren.
23506
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23506,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Zakelijke leiding

Wij voeren het zakelijk leiderschap (a.i.) voor verschillende culturele en aanverwante instellingen. We zijn gewend artistieke ideeën en wilde plannen te vertalen naar een plan waarin vorm en inhoud benoemd worden, net als de artistieke missie, doelstellingen, de mensen en het geld. Vanuit het projectplan ontstaat de begroting en vervolgens kunnen de aanvragen gedaan worden. We kennen de fondsen, weten hoe aanvragen gedaan moeten worden en houden alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Door jarenlange samenwerking met makers in vele disciplines zijn we goed in staat mee te denken, de advocaat van de duivel te spelen, op de stoel van anderen te gaan zitten en zo de zaken vooruit te helpen, waar ze vooruit kunnen en moeten.

We zijn bekend met het spanningsveld tussen de artistieke en zakelijke kant binnen een culturele organisatie. We zijn van mening dat de zakelijke kant voorwaarden moet creëren waardoor de artistieke kant de ruimte krijgt vrijuit te werken en te ontwikkelen. Tegelijkertijd mag dit nooit ten koste gaan van de financiële gezondheid van de situatie. Het is een spanningsveld, maar juist daarbinnen ontstaat de verbeelding en krijgen ideeën vorm. De artistieke kant moet voorop staan, ingeperkt door de financiële kant van de zaak.

Hoe een zakelijk leiderschap wordt ingevuld, hangt af van de omvang van een organisatie en de wensen van de opdrachtgever. Tot de primaire taken rekenen we financiering en besteding van budgetten. Aansluitend zijn bureaucoördinatie, personeelsbeleid, administratie, contractbeheer en het onderhouden van contacten met subsidiënten, sponsors en andere begunstigers mogelijk. We zijn vaak en graag de sparringpartner van de artistiek leider.