Onbegrensde Zaken | Blackrockstar
Blackrockstar is rapper, talentcoach en auteur Rivelino Rigters. Alles was hij doet – muziek maken, jongeren begeleiden of schrijven – komt vanuit zijn drive om anderen te inspireren en motiveren een betere versie van zichzelf te worden.
Blackrockstar, Rivelino Rigters, coaching, rapworkshops, talentontwikkeling, begeleiding, achtergestelde jongeren
25025
page-template-default,page,page-id-25025,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Rivelino “Blackrockstar” Rigters zet zijn eigen levenservaringen in als materiaal om zijn muziek, boeken en lessen met de wereld te delen. Hierdoor komt hij op authentieke wijze in contact met de mensen waarmee – en waarvoor hij werkt. Hij is geboren en getogen in Amsterdam en begon zijn muzikale carrière als 17-jarige jongen in de kerk, waar hij meezong in een gospelkoor. Verschillende gospelgroepen en hiphopgroepen volgden. Met de urban rockgroep RIVE toerde hij door Italië, Groot-Brittannië, Afrika, Duitsland, Bosnië en België.

Na jaren te hebben opgetreden, ontstond bij Rivelino een verlangen jongeren te helpen die met problemen kampten, waar hij zelf ook mee had geworsteld in zijn jeugd. Veel jongens die meededen in zijn muziekworkshops, kwamen regelmatig in aanraking met politie en justitie. Soms door slechte voorbeelden in hun omgeving, vaak ook door verkeerde keuzes.

Inmiddels ziet Blackrockstar het begeleiden van achtergestelde jongeren – met name risicojongeren en jongeren in detentie te – als zijn roeping. Hij heeft honderden rapworkshops gegeven in jeugdgevangenissen en buurtcentra die weer leidden tot andere trainingen, theaterstukken en muzikale optredens. Door middel van coaching, rapworkshops- en talentontwikkeling helpt Blackrockstar jongeren in de knel hun eigenwaarde en bewegingsruimte te vergroten.

Maar hij schrijft ook nog steeds. Zo kwam in 2021 zijn boek “Bloedband” uit. Ook is hij als Blackrockstar nog steeds muzikaal actief, bijvoorbeeld met het album “Bloedband” dat hij met Shirma Rouse, Candy Dulfer, Rocks (THC) en Kami-kazi maakte.

www.blackrockstar.com