Onbegrensde Zaken | Blazersensemble Zuiderwind
Het Blazersensemble Zuiderwind bestaat uit professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg die een veelzijdig en uitdagend repertoire spelen, voor een groot en klein publiek. De kern van het Blazersensemble Zuiderwind bestaat uit het blaaskwintet, maar groeit regelmatig uit tot een dubbelblaaskwintet, eventueel aangevuld met contrabas, basklarinet, piano of harp. Ook concerteert Zuiderwind regelmatig samen met solisten waaronder zang, piano, slagwerk en orgel.
professionele musici, Belgisch en Nederlands Limburg, repertoire, Blazersensemble Zuiderwind, klassieke muziek, blazers, blaaskwintet, dubbelblaaskwintet, contrabas, basklarinet, piano, harp, concerten, Zuiderwind, solisten, zang, piano, slagwerk, orgel.
24663
page-template-default,page,page-id-24663,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Het Blazersensemble Zuiderwind bestaat uit professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg die een veelzijdig en uitdagend repertoire spelen, voor een groot en klein publiek. Het blaaskwintet is de kern van het Blazersensemble Zuiderwind. Regelmatig groeit het ensemble echter uit tot een dubbelblaaskwintet, eventueel aangevuld met contrabas, basklarinet, piano of harp. Ook concerteert Zuiderwind regelmatig samen met solisten waaronder zang, piano, slagwerk en orgel.

Zuiderwind speelt niet alleen klassieke composities, maar richt zich ook op het ontginnen van nieuw repertoire. Daarbij wordt naar samenwerking en cross-overs met andere kunstuitingen gezocht. Ook het arrangeren op maat is hen niet vreemd. Daarnaast is Zuiderwind ook bezig met de ontwikkeling van nieuwe producties in het kader van educatie en jeugd.

De afgelopen jaren heeft Zuiderwind diverse prachtige nieuwe producties gebracht, waaronder Midzomernachtsdroom, Blowing in de wind, Jaioterra, en de Kleine Prins, en nog vele meer.

zuiderwind.com