Onbegrensde Zaken | COVAR
COVAR maakt theatrale portretten over urgente maatschappelijke vraagstukken voor en door jongeren. Muziek, literatuur, installatiekunst en performance zijn de vaste ingrediënten voor onthutsende, multidisciplinaire en inhoudelijk snijdende voorstellingen..
COVAR, compagnie, theatraal, theater, maatschappelijke vraagstukken, jongeren, Muziek, literatuur, installatiekunst, performance, voorstellingen
23381
page-template-default,page,page-id-23381,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Onder de noemer van stichting COVAR toont de Vlaamse theatermaker Els Roobroeck sinds 2013 haar theaterwerk. Thuisbasis van COVAR is Maastricht. Daar maakt COVAR producties en installaties met jongeren die zich richten tot jongeren en volwassenen.
Jongeren die een professionele theatercarrière ambiëren, krijgen bij COVAR een plek om zich zowel persoonlijk als technisch te ontwikkelen. Dat zijn zowel ongetrainde spelers met een sterke persoonlijkheid als getalenteerde jongeren die een theateropleiding volgen. Met deze jongeren maakt COVAR theatrale producties waarin muziek een grote rol speelt. COVAR zoekt hierbij steeds naar nieuwe verbindingen en ontmoetingen die de grenzen van het theater aftasten en uitdagen.

 

(Muziek)theater met een voorkeur voor populaire en experimentele muziek wordt gecombineerd met performance, community art, literatuur, wetenschap, jongerencultuur, installatiekunst en de openbare ruimte. Teksten komen tot stand door debat en improvisatie met de jongeren in nauwe relatie tot muziek: de directheid van woord en de suggestieve kracht van muziek vullen elkaar aan. Grote en kleine verhalen worden geboetseerd tot een muzikaal essay, de adolescente acteur wordt muzikale performer.

 

Het resultaat van de eigen(zinnige) COVAR werkwijze zijn onthutsende, multidisciplinaire, eerlijke, poëtische, grensverleggende en inhoudelijk snijdende voorstellingen.

 

Covar