Onbegrensde Zaken | De Nieuwe Lichting
De Nieuwe Lichting is een Rotterdamse stichting die zich hard maakt voor lokaal muzikaal talent. Ze gunt de verschillende muziekscenes in de stad een podium en stimuleert de ontwikkeling en onderlinge verbinding van de verschillende muziekstijlen en groepen. .
De Nieuwe Lichting, Rotterdam, muziekscene, lokaal muzikaal talent
24886
page-template-default,page,page-id-24886,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

De Nieuwe Lichting Festival organiseert verschillende festivals en andere projecten. Steeds met de opzet om een podium te bieden aan Rotterdams talent, verbindingen te leggen tussen verschillende scenes en disciplines in Rotterdam en bij te dragen aan de ontwikkeling van de verschillende Rotterdamse scenes.

Uit de eigen koker komt Festival Downtown dat in 2023 haar tienjarige jubileumeditie in de binnenstad van Rotterdam vierde. Het is nog altijd een divers grootstedelijk evenement dat progressieve, vernieuwende en eigenwijze muziek presenteert aan een brede doelgroep: van (jonge) muziekliefhebbers uit heel Nederland tot winkelend publiek uit eigen stad. Ook het Rotterdamse showcase Eendracht Festival, De Nieuwe Lichting Pop-Ups en De Nieuwe Lichting Jamsessies zijn projecten die al jaren hun waarde bewijzen.

Daarnaast programmeert De Nieuwe Lichting muziek voor andere festivals als De Rotterdamse Dakendagen en onder de noemer HOMEGROWN de lokale afterconcerten in soulpodium BIRD. Samen met Poetry International wordt jaarlijks het Poetry Park opgezet. Daarnaast beheert De Nieuwe Lichting de creatieve broedplaats ‘De Derde’ aan de Delftsestraat.

https://stichtingdenieuwelichting.nl