Onbegrensde Zaken | De Zeister Muziekdagen
De Zeister Muziekdagen is een toonaangevend internationaal kamermuziekfestival met een uitgebreid talentontwikkelingsprogramma dat ieder jaar in augustus in Zeist wordt gehouden.
De Zeister Muziekdagen, kamermuziekfestival, Zeist
25013
page-template-default,page,page-id-25013,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

De Zeister Muziekdagen is al ruim dertig jaar een toonaangevend internationaal kamermuziekfestival met topmusici uit alle windstreken. Eersteklas strijkkwartetten die normaal gesproken in de grote internationale concertzalen spelen, komen jaarlijks in de tweede helft van augustus naar Zeist. Daar staat artistiek leider Alexander Pavlovsky, tevens eerste violist van het Jerusalem Quartet, garant voor.

Hij tekent echter niet alleen voor de hoge artistieke kwaliteit van de concerten en randprogrammering. Ook de talentontwikkeling van jonge musici staat hoog in het vaandel van het festival. Het uitgebreide en intensieve talentontwikkelingsprogramma bestaat uit masterclasses, een reeks Jong Talent concerten, het Rising Stars concert waar al gevestigd jong talent een podium krijgt en een meerjaarlijks ‘in-residence’ van een jong Nederlands strijkkwartet. In 2023 werden de deelnemers van de masterclasses intensief gecoacht door het Schumann Quartett, leden van het Jerusalem Quartet en de Amerikaanse violiste Ida Bieler.

https://www.zeistermuziekdagen.nl/

Onbegrensde Zaken verzorgt naast de fondsenwerving ook de zakelijke leiding voor De Zeister Muziekdagen.