Onbegrensde Zaken | Drop-in Academy
De Drop-in-Academy is een programma voor talentvolle mbo-jongeren die zich niet thuis voelen op een reguliere school en liever aan de slag gaan met een andere manier van werken en leren.
Drop-in-Academy, leer-werktraject, jongeren
25019
page-template-default,page,page-id-25019,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

De Drop-in-Academy biedt een leer-werktraject gecombineerd met betaald werk, in een fijne omgeving, op een nieuwe manier, met persoonlijke begeleiding. Jongeren tussen de 15 en 20 jaar kunnen een half jaar lang meedoen aan maar liefst 25 verschillende workshops en trainingen en daarnaast geld verdienen in een betaalde baan. Zo doen de jongeren relevante kennis en ervaring op in de vakken die hen écht interesseren zonder cijferdruk en ontdekken ze waar ze zich verder in willen ontwikkelen. De academie streeft ernaar een inspirerende omgeving te creëren waarin leren wordt gestimuleerd. Talent & skills-workshops zijn gericht op persoonlijke én professionele ontwikkeling en sluiten aan op recreatieve activiteiten en hobby’s van de deelnemers. De instructeurs en docenten zijn vaak experts op hun vakgebied. De flexibele structuur stelt individuen in staat om deel te nemen aan specifieke sessies zonder langdurige verplichtingen. Wat ze leren brengen ze bovendien direct in praktijk.

Grondlegger en kartrekker van het drop-in concept is Pieter Spinder, onderwijsverbeteraar met ruim dertig jaar ervaring. Hij wil het onderwijs naar de jongeren toe brengen, in plaats van andersom. Bijvoorbeeld door het gemakkelijker en leuker te maken voor jongeren om uit te vinden wat hun talenten zijn en wat ze nodig hebben om hun talent te ontplooien. Met een kring van 37 betrokken enthousiastelingen gaf hij in juni 2023 het startschot voor de Drop-In-Academy, onder het motto: Als je je passie volgt en weet wie je bent, kom je ver.

www.drop-in-academy.nl