Onbegrensde Zaken | Graveland
24473
page-template-default,page,page-id-24473,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Graveland Logo

Graveland Festival maakt Hoogeveen twee dagen lang tot het centrum van Metalliefhebbers. Het festival in de schitterende bosrijke omgeving toont jaarlijkse grote namen uit de internationale black- en deathmetalscene.

Graveland is ontstaan uit een persoonlijke passie voor de alternatieve muziekvorm Metal. De eerste editie werd in 2015 door een groep gelijkgestemde vrienden opgezet. Toen kwamen er zo’n driehonderdvijftig bezoekers, een aantal dat gestaag groeide door de jaren heen. Inmiddels streeft Graveland ernaar jaarlijks zo’n vijftienhonderd muziekliefhebbers uit Nederland en omringende landen te verwelkomen op Drentse bodem. Sinds 2022 is het festival ondergebracht bij Stichting Cultuurfabriek Noord.

Metal is voor veel mensen meer dan muziek, het is een manier van leven. Een festival is dan ook niet alleen een gelegenheid om livemuziek te ervaren, maar vooral ook om met elkaar samen te zijn en elkaar te ontmoeten. Naast het uitgebreide muzikale programma is er dan ook een camping en een grote Metal Markt. Publieksbeleving en muziek gaan op Graveland hand en hand.

www.graveland-fest.com