Onbegrensde Zaken | Hoogtij Festival
Hoogtij Festival is een festival in het sfeervolle kunstenaarsdorp’ Groede. Gedurende twee dagen vinden binnen en buiten klassieke muziekconcerten en optredens plaats, die worden gecombineerd met theater, dans, installaties, film en beeldende kunst.
Hoogtij Festival, Groede, theater, dans, installaties, film, beeldende kunst.
24903
page-template-default,page,page-id-24903,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Het eerste Hoogtij Festival vond plaats in juni 2022 en ontsproot uit het brein van Pianiste Cathelijne Maat, die geboren en getogen is in Groede. Zij zag haar geboortedorp met het mooie plein en de pittoreske straatjes als de perfecte plek voor een hoogwaardig klassiek festival. Haar droom werd werkelijkheid en bleek een schot in de roos.

Op het Marktplein, in de openlucht muziektent en in het museumstraatje werden doorlopend openbare optredens geprogrammeerd. In de Grote Kerk was op zaterdagavond een groot avondconcert. In de Grote Kerk, de Lutherse Kerk en de Kleine Kerk waren op beide dagen diverse optredens van maximaal een uur.

Door de doorlopende vrij toegankelijke optredens op de markt, de randprogrammering en crossovers en initiatieven van lokale horeca-aanbieders uit de streek, ontstond een bruisend tweedaags festival. Verrassend veel bewoners, maar ook streekgenoten en bezoekers van de regio Zeeuws-Vlaanderen kwamen erop af.

De overweldigende belangstelling en de vraag naar het volgende Hoogtij Festival, hebben ervoor gezorgd dat Cathelijne samen met de organisatie, vrijwilligers, dorpsbewoners en niet te vergeten de musici besloten hebben er een tweejaarlijks terugkerend festival van te maken.

https://www.hoogtijfestival.nl