Onbegrensde Zaken | ICK
ICK – het Internationaal Choreografisch Kunstencentrum - is een hedendaags dansgezelschap onder leiding van het choreografen duo Emio Greco en Pieter C. Scholten. Maar het is nog veel meer dan dat
ICK, Dans, Amsterdam, Internationaal
25009
page-template-default,page,page-id-25009,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

ICK is niet alleen een hedendaags dansgezelschap – ICK Company – dat internationale dansvoorstellingen van hoog niveau maakt en het huisgezelschap is van de Meervaart. Onder de noemer ICK-Artist Space opereert ICK tevens als een uitgesproken plek voor talentontwikkeling waar tweejaarlijks zo’n twaalf jonge makers worden begeleid op artistiek, productioneel en zakelijk gebied. Daarnaast biedt ICK als de ICK-Academy ook nog vooruitstrevende educatie- en onderzoeksprojecten aan.

Sinds 2023 huist ICK in al deze verscheidenheid in een eigen en laagdrempelig Space for Dance Art in het iconische gebouw Westbeat in Amsterdam Nieuw-West. Deze plek biedt ICK de kans als een levendige hotspot te functioneren waar alle facetten samen komen.  Avontuurlijke makers en autodidacten krijgen hier de kans hun werk in alle vrijheid te ontwikkelen. Dansers, makers en onderzoekers kunnen hier hun werk ontwikkelen en presenteren aan het publiek met voorstellingen, workshops, open lessen en debat. Ook worden hier door spraakmakende dansmakers masterclasses aangeboden en workshops gegeven waarvan sommige voor alle dansliefhebbers – jong of oud, met of zonder danservaring – toegankelijk zijn.

In 2021 ontving het choreografenduo Emio Greco en Pieter C. Scholten de Gouden Zwaan uit handen van minister van Engelshoven als waardering voor de grote bijdrage aan de Nederlandse dans.

 

https://www.ickamsterdam.com/nl/