Onbegrensde Zaken | Dance Collective ISH
Dance Collective ISH maakt multidisciplinaire dansvoorstellingen
Dance Collective ISH, Marco Gerris, multidisciplinaire voorstellingen, straat, dans, skater, breakdance, jongeren
24734
page-template-default,page,page-id-24734,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

In de producties van dance collective ISH worden skills van de straat verweven met gevestigde kunstvormen. Marco Gerris stond aan de basis van ISH en is nu regisseur en artistiek leider. Marco kwam na een dynamische levensloop in Amsterdam terecht waar hij als danser, skater en acteur aan de slag ging. Hij werd Nederlands kampioen Freestyle Skaten en speelde in verschillende producties waaronder de musical ‘Eindeloos’ en voorstellingen van dansgroep AYA. Zijn nieuwe netwerk in het Vondelpark inspireerde hem in 2000 tot het maken van zijn eerste stuk: ISH.

De naam is afgeleid van het Engelse achtervoegsel ‘-ish’ (’-achtig). Het woord staat voor iets dat je niet precies kunt definiëren, omdat het zowel het één als het ander is. Het stuk vormt het begin van een reeks succesvolle multidisciplinaire voorstellingen die een breed publiek weten te vinden. ISH werkt in deze voorstellingen samen met uiteenlopende partijen zoals Het Nationale Ballet, autonoom kunstenaar Dadara of nieuwe maker Shailesh Bahorhan.

Zo ontstaan er op artistiek en productioneel niveau nieuwe kruisbestuivingen en worden mensen uit verschillende communities en sferen bij elkaar gebracht. Vanuit de thuisbasis Amsterdam reist ISH door binnen en buitenland met de verschillende voorstellingen. Ook laat ISH jongeren in educatieve projecten en workshops kennismaken met beweging, theater, het vertellen van verhalen, dans en podiumkunst. Ook hier wordt geschakeld tussen verschillende kunstvormen, disciplines en culturen. In al deze educatieve activiteiten staat de ‘weg ernaar toe’ en niet zozeer het eindresultaat op de eerste plaats.

www.ishdancecollective.com