Onbegrensde Zaken | Muziektheater De Plaats
24345
page-template-default,page,page-id-24345,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Muziektheater De Plaats, een Arnhems theatergezelschap, maakt al meer dan twintig jaar multidisciplinaire muziektheaterproducties op locatie. De gekozen locaties voegen een intrinsieke waarde toe aan de voorstellingen en geven richting aan de verhalen.

Professionele theatermakers, dansers, schrijvers, choreografen, acteurs, componisten en muzikanten van De Plaats werken steeds samen met plaatselijke verenigingen en gezelschappen – lokale orkesten, koren, dansers, acteurs, maar ook skateboarders of rappers – aan voorstellingen over toen en nu. Deze samenwerking tussen een professionele cast en amateurmakers geeft een eigen dynamiek aan de voorstellingen. Voor de deelnemende amateurs geeft het werken met profs vaak een grote impuls aan hun eigen kunstbeleving- en uitoefening. Omgekeerd ervaren de professionals het werken met amateurs vaak als heel positief en geven het enthousiasme en de onbevangenheid van de deelnemers nieuw elan aan hun eigen beroepspraktijk.

De Plaats kiest heel nadrukkelijk voor de zachte stem in de maatschappij. Een geluid dat tussen het geschreeuw soms zo slecht te horen is. De stem van rust, nuance en het in verbinding staan met elkaar. In de voorstellingen worden het gejaagde, het verharde en prestatie gedreven karakter van onze samenleving onder de loep genomen.

 

Muziektheater De Plaats