Onbegrensde Zaken | 87 miljoen voor amateursport
22068
post-template-default,single,single-post,postid-22068,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

87 miljoen voor amateursport

Met ingang van 1 januari 2019 komt er 87 miljoen los bij het Ministerie van VWS. De regeling is bedoeld voor amateursport, voor sportaccommodaties en – benodigdheden. Misschien iets voor jouw initiatief?

 
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt met ingang van 2019 een subsidiebudget van € 87 miljoen beschikbaar voor organisaties in de amateursport. De subsidie is bedoeld voor bouw en onderhoud van sportaccommodaties en sportmaterialen Het investeringsbedrag moet minimaal € 25.000 zijn. De subsidie bedraagt 20% van het investeringsbedrag tot een maximale subsidie van € 2,5 miljoen. Bovenop deze subsidie kan er een aanvullende subsidie van 15% worden verleend voor energiebesparing en toegankelijkheid. Denk hierbij aan led-verlichting, zonnepanelen of een traplift. De subsidie is niet van toepassing als de sportorganisatie recht heeft op aftrek van btw voor bovengenoemde investeringen.

 

Je kunt hier meer lezen. Mail ons als je vragen hebt! We beantwoorden ze graag.