Onbegrensde Zaken | Jan Koen Lomans aangesloten bij beste studierichting Fashion & Textiles in UK
22728
post-template-default,single,single-post,postid-22728,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Jan Koen Lomans aangesloten bij beste studierichting Fashion & Textiles in UK

Kunstenaar Jan Koen Lomans behaalt met (zijn) collega’s van de University of Wales TSD beste studierichting Fashion and Textiles in het Verenigd Koninkrijk.

 

Recentelijk heeft de Britse krant The Guardian haar jaarlijkse ‘University Guide 2020’ uitgebracht waarin de beste universiteiten en studies uiteen worden gezet. De studierichting ‘Fashion and Textile’ van UWTSD, waar kunstenaar Jan Koen Lomans werkzaam is, behaalde hierbij een eerste plaats notering.

 

Jan Koen Lomans werkt als kunstenaar interdisciplinair en ook buiten de kaders van zijn beroepsveld. Zo werkt hij samen met ambachtslieden en uiteenlopende werkplaatsen en universiteiten. Een van die instellingen is de University of Wales TSD waar hij als invites professor of practice zich bezighoudt met het onderzoek en fusen van vezels met lasertechnologie. Hiermee maakt hij uiteenlopende kunstwerken.

 

Naast het onderzoek op de universiteit probeert Lomans academische samenwerking te integreren met zijn praktische ervaring in het veld. Lomans over zijn positie:” Het is een eervolle positie om lesgeven en de praktijk te combineren en over te brengen aan studenten, zowel op de universiteit als in mijn dagelijkse beroepspraktijk met stagiaires.”

 

 

Wij werven subsidies en fondsen voor het werk van Jan Koen en zijn studio. Ook voert OZ-lid Carla Leurs vanaf aankomend najaar de zakelijk leiding voor de nog op te richten stichting Inspiral, waar het werk van Jan Koen ondergebracht gaat worden.