Onbegrensde Zaken | Meldpunt #UNFAIRPRACTICE
22566
post-template-default,single,single-post,postid-22566,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Meldpunt #UNFAIRPRACTICE

De Kunstenbond opent het meldpunt #UNFAIRPRACTICE, waar mensen in de culturele en creatieve sector melding kunnen maken van oneerlijke tarieven en slechte arbeidsvoorwaarden.

 

Voorzitter Jurre Schreuder: “Er wordt te lang gewacht met het toepassen van de Fair Practice. Iedereen praat over eerlijke uitbetalingen en is het eens met de gedragscode. Maar er is nu vooral sprake van Unfair Practice. Waarom krijgen organisaties jaren de tijd om te wennen aan het moeten betalen van een fatsoenlijk loon aan de mensen werkzaam in de sector? Zonder wie er überhaupt geen kunst of cultuur kan bestaan? Velen uit onze sector worden al jaren onder het minimumloon betaald. Dit kan zo niet doorgaan. Daar kan en moet de minister nu samen met de sector actie op ondernemen. We moeten ervoor zorgen dat mensen nú hun rekeningen kunnen betalen en niet pas over vier jaar.”

 

www.unfairpractice.nl