Onbegrensde Zaken | Werkconferentie Arbeidsmarktagenda
22313
post-template-default,single,single-post,postid-22313,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Werkconferentie Arbeidsmarktagenda

Schoonheid, vormgeving, waarheid, duiding, ontroering, amusement. Op zulke doelen richten zij zich, de werkenden in ons domein waartoe de kunsten, de erfgoedsector, de bibliotheken, de ontwerperswereld en gedeeltelijk ook de media behoren. Voor sommigen lijkt het nog steeds triviaal en bijna ongepast om hen aan te spreken over zaken als: honoraria, auteursrechten, tarieven, scholing, cao’s of verdienmodellen. Toch vormt die tegenstelling –tussen inhoudelijke gedrevenheid en gebrek aan materiële waardering– de basis voor de belangrijkste knelpunten in de arbeidsmarkt van deze sector.

 

Zo luidt de inleiding van de Arbeidsmarktagenda voor de culturele en creatieve sector die op 14 november 2017 gepresenteerd werd aan de toen kersverse minister Van Engelshoven. Inmiddels zijn we een jaar verder en hebben heel veel mensen samen de schouders eronder gezet om deze agenda verder te brengen.

 

Op maandag 21 januari vindt de Werkconferentie Arbeidsmarktagenda plaats in TivoliVredenburg, Utrecht. Samen werken naar het nieuwe normaal: een eerlijke beloning, professionalisering en ruimte voor ondernemerschap voor alle makers in de culturele en creatieve sector.

 

Voor aanmelding en meer informatie ga naar www.naarhetnieuwenormaal.nl