Onbegrensde Zaken | OceansX
OceansX is een sociale onderneming die vertrekt vanuit de overtuiging dat alles grenzen heeft, behalve het menselijk potentieel. Vanuit een onderzoekende en open houding ontwikkelt OceansX duurzame projecten met gelijkgestemden.
OceansX, duurzame projecten
24907
page-template-default,page,page-id-24907,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

OceansX is een omgeving waarin geëxperimenteerd wordt met een nieuwe manier van werken: mensen worden uitgenodigd om als zogenaamde Xplorers hun intrinsieke drive te volgen en tegelijkertijd collectief sociale impact te genereren.

Op dit moment heeft OceansX verschillende projecten onder haar hoede. Een bijzonder spannend en belangrijk project is Xploration Coastline, dat is ontstaan vanuit een groeiende behoefte om bij humanitaire hulpoperaties efficiënter en duurzamer te kunnen voorzien in drinkwater. De drijvende ontziltingsinstallatie Coastline kan met hernieuwbare energiebronnen per dag 1.000m3 zeewater omzetten in zoet water. De installatie kan voor anker gaan in ondiepe wateren of gestationeerd in diepe wateren verder uit de kust. De ‘proof of concept’ versie wordt gedurende ‘stand-by’ modus ingezet voor de productie van irrigatiewater voor landbouwactiviteiten in het gebied rond Sint Jorisbaai op Curaçao en is in 2024 operationeel.

https://oceansx.nl