Onbegrensde Zaken | Olympia Circus Amsterdam
Het Olympia Circus tilt kinderen uit het Amsterdamse Nieuw-West letterlijk en figuurlijk op. Kinderen lopen op stelten en vliegen hier door de lucht. Ze worden hier ‘ver-licht’. Stimulering van beweging en integratie gaan hand in hand.
Olympia Circus, kindercircus, kinderen, Amsterdam Nieuw-West, stimulering, beweging, integratie, aanpak overgewicht, talentontwikkeling, Circus Lab Amsterdam.
23453
page-template-default,page,page-id-23453,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Olympia Circus Amsterdam is in 2007 opgericht door turner Frans Paul la Crois samen met andere leden van de Koninklijke Turnvereniging Olympia.

In het circus zag hij de mogelijkheid om de goede kanten van turnen over te brengen aan kinderen zonder de uiterst competitieve druk die het turnen eigen is. Circus maakt gebruik van dezelfde lichaamsbeheersing en bewegingen maar er zit een zachtere creatieve laag om heen. Het is meer gericht op het maken van plezier en zoeken naar creatieve vormen. Ook is er geen jury in het kindercircus, wel een welwillend publiek van ouders, familie en buurtgenoten dat keihard klapt voor alle kunsten en kunstjes.

 

Bovendien maakt circus nog iets anders mogelijk. Het brengt kinderen met allerlei verschillende achtergronden samen in plezier. Op de voorstellingen die georganiseerd worden komen ook alle ouders en buurtgenoten kijken dus ook voor volwassenen brengt het contact en verbinding met zich mee.

 

Zo werkt Olympia Circus Amsterdam al weer bijna veertien jaar aan integratie, stimulatie van beweging (en daardoor aan aanpak overgewicht), verbeteren van het zelfbeeld van kinderen in Amsterdam Nieuw-West. Inmiddels is er ook een programma voor talentontwikkeling in het Circus Lab Amsterdam.

 

Olympiacircus.amsterdam