Onbegrensde Zaken | Rover
Het jonge Maastrichtse dansgezelschap Rover maakt sinds 2021 interdisciplinaire dansvoorstellingen vanuit een maatschappelijke drive, met een sterke focus op artistieke kwaliteit.
Rover, Roshanak Morrowatian, Mami Izumi, Maastricht, dansgezelschap
25004
page-template-default,page,page-id-25004,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Roshanak Morrowatian richtte Rover samen met Mami Izumi op. Beiden werden opgeleid als dansers, ze vonden elkaar tijdens het maken van een dansvoorstelling in Maastricht. Hun gemeenschappelijk project kreeg de naam Rover: als de verkenner en reiziger die het nomadische bestaan vertegenwoordigt. Rover staat echter niet alleen voor het reizen en de vrijheid, maar ook voor de durf en de moed om risico’s te nemen en uitdagingen aan te gaan. Zo roept dansgezelschap Rover op om nieuwsgierig te zijn, in beweging te blijven en te ontdekken.

Voor Morrowatian en Izumi ligt de wens naar een meer harmonieuze maatschappij en inclusievere samenleving ten grondslag aan hun werk. In hun voorstellingen ligt een sterke nadruk op culturele diversiteit en het creëren van onderling begrip tussen individuen en culturen. Actuele thema’s als migratie, gender en culturele conflicten zijn hierin verweven. Onopgemerkte details, onzichtbare mensen en vergeten verhalen krijgen de hoofdrol.

Rover concentreert zich op de schoonheid van diversiteit en stelt inhoudelijke en artistieke kwaliteit boven kwantiteit. Dit betekent dat er per jaar slechts een aantal voorstellingen worden gemaakt, maar dat er volop ruimte is voor onderzoek, uitwisseling en diepgang. Zo krijgen de projecten van Rover artistieke relevantie en voegen ze werkelijk innovatieve, unieke kunstprojecten toe aan het Limburgse en nationale landschap.

Mami Izumi heeft bij Rover de rol van zakelijk leider op zich genomen en is verantwoordelijk voor de administratie, het productiemanagement en het zoeken en onderhouden van contacten. Roshanak Morrowatian is artistiek leider, zij is verantwoordelijk voor het onderzoek en de artistieke projecten en het leiden van bijpassende workshops met en voor lokale gemeenschappen.

https://www.rover.company/wp-content/uploads/2023/06/Artikel-Roshanak-Dans-Magazine-23-3.pdf

https://www.rover.company/