Onbegrensde Zaken | Speelfabriek
24763
page-template-default,page,page-id-24763,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

De Speelfabriek is een speel- en werkplaats in Rotterdam-Zuid voor kinderen van vijf tot twaalf jaar. Als educatieve leertuin laat de Speelfabriek kinderen spelenderwijs in aanraking laten komen met techniek op allerlei verschillende manieren en niveaus.

In de Speelfabriek krijgen de creativiteit en inventiviteit van kinderen de ruimte op een niet schoolse en kindvriendelijke wijze. Kinderen kunnen in de Speelfabriek een dag lekker knutselen en prutsen, kliederen en experimenteren, samen met vriendjes, vriendinnetjes, ouders en begeleiders. Zo kunnen ze met elkaar dingen ontdekken en uitvinden waarbij de nadruk niet op het leren ligt, maar vooral op het plezier maken.

De kinderen mogen werken aan echte werkbanken en gebruikmaken van échte gereedschappen. Ze kunnen wedstrijdjes racen met eigen gefabriceerde raceauto’s, tekeningen maken met de zandtovenaar, zeep maken, een heuse animatiefilm in elkaar zetten, met de vlieg buizen spelen, knikkerbanen aanleggen, een zelfgebouwde boot uittesten, een milkshake fietsen, mini friet bakken en een ansichtkaart maken om ook opa en oma te laten weten dat het leuk was.

Aan het eind van de dag mogen de kinderen hun zelfgemaakte auto’s, vliegmachines, bootjes, samen met heel veel kennis en enthousiasme, mee naar huis nemen. Zo krijgen kinderen in De Speelfabriek de kans te ontdekken of ze talent hebben voor techniek. En dat leverde al vele enthousiaste kinderen op!

Speelfabriek.net