Onbegrensde Zaken | Stichting Het Kruispunt Live
Een lokale omroep, een theater, een restaurant, een persbureau en de plaatselijke bibliotheek richtten samen een stichting op. Hun doel? Meer cultuurparticipatie en sociaal-maatschappelijke activiteiten in ‘hun’ gebouw Het Kruispunt.
24828
page-template-default,page,page-id-24828,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Het Kruispunt is een opvallend gebouw in Barendrecht dat diverse organisaties huisvest. Naast Theater Kruispunt, resideren hier ook de lokale omroep Exxact, Bibliotheek AanZet, SPRUIT eten & drinken en Digitaal Dagblad BV. Deze vijf hebben de handen ineengeslagen om het gebouw Het Kruispunt te verlevendigen en open te stellen voor lokale culturele en maatschappelijke initiatieven uit de Barendrechtse samenleving. Samen maken zij van Het Kruispunt een inspirerende plek waar jong en oud elkaar ontmoeten.

Met hulp van de gemeente Barendrecht en een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie werden reeds verschillende activiteiten – vooral voor jongeren – georganiseerd. Er kwam een programmamaker die, samen met de jonge Barendrechters het nodige op poten zette. Zo maakten zij onder begeleiding een eigen magazine Andersom. Ook ontwierpen ze een eigen hoodie, waarmee ze aan de slag gingen met design en druktechnieken. Er werden talentenshows opgezet, een summerschool geprogrammeerd en spoken word avonden gehouden in de bieb.

https://www.hetkruispunt.nl