Onbegrensde Zaken | Stichting Historische Werf Edam
24408
page-template-default,page,page-id-24408,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Stichting Historische Werf Edam maakt zich hard voor het voortbestaan van de historische scheepswerf Groot en voor het behoud van scheepsambachten voor de volgende generaties.

Scheepswerf Groot is de oudste – nog in gebruik zijnde – werf van Nederland en de enige overgebleven werf in Edam. Terwijl het stadje ooit maar liefst 33 scheepstimmerwerven telde. Scheepswerf Groot bleek als enige in staat de werkzaamheden te combineren met moderne (milieu)eisen en de rijke geschiedenis van vakmanschap en maatschappelijke betrokkenheid te behouden. De meest recente eigenaren Freek Slot en Karin Weel doen er alles aan om deze geschiedenis te laten voortbestaan en dit te combineren met het scheppen van werkgelegenheidsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stichting Historische Werf Edam helpt hen daarbij door het organiseren van activiteiten, open dagen en voorlichtingsdagen voor scholen, verenigingen, bedrijven en particulieren. Ook wordt hard getimmerd aan een goed samenwerkingsverband met o.a. gemeenten, stichtingen, organisaties, instellingen, bedrijven en welzijnswerk. Inmiddels is de bijzondere status van de werf erkend door de gemeente: scheepswerf Groot is een gemeentemonument geworden. Momenteel worden de noodzakelijke stappen gezet om van de werf ook een rijksmonument te maken.

www.varenderfgoededam.nl