Onbegrensde Zaken | Stichting JY doet
24142
page-template-default,page,page-id-24142,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Stichting JY doet is het enthousiaste en vrijwillige zusje van Stichting JY. Laatstgenoemde Stichting JY heeft twintig betaalde medewerkers in dienst die persoonlijke professionele zorg verlenen gefinancierd door WMO gelden. Jy werkt vanuit de standplaats Vollenhove. Stichting Jy doet organiseert op vrijwillige basis, met ondersteuning van subsidies en giften, verschillende maatschappelijke activiteiten, zoals een buurtmaaltijd, een kerstdiner voor kwetsbare inwoners van Steenwijkerland, activiteiten tijdens de Week van de Eenzaamheid, de Wensboom, de jaarlijkse buitenspeeldag in Vollenhove, Kind in armoede en sinds 2018 een POP-UP kleding STORE.

Deze POP-UP kleding STORE is een kledingwinkel voor één dag in Vollenhove waar mensen met minimale financiële middelen gratis kunnen winkelen. Een winkel met goede en mooie kleding voor groot en klein, maar ook met schoenen, jassen en tassen. Zodat de kinderen en de ouders zonder zorgen een nieuwe outfit konden kiezen. Het is sinds de eerste editie een groot succes.

Maar helaas kan niet iedereen die dat wil, er gebruik van maken. Voor sommige gezinnen is de reisafstand onoverkomelijk omdat ze de kosten van een auto of het OV niet op kunnen brengen. Een grote groep mensen die leven in armoede wordt dus niet bereikt met het initiatief. Zo  ontstond het idee van een rijdende winkel: de POP-UP Truck!

De POP-UP Kleding Truck is er speciaal voor bewoners van kleine woonkernen en plattelandsgemeenten – de zogenaamde buitengebieden – in Noord-Nederland. Minimaal twee keer per jaar doet de truck een woonkern aan en geeft de minima daar de gelegenheid om hun lente/zomer en herfst/winter garderobe aan te vullen. Schone, onbeschadigde en passende kleding, zowel in maat, smaak als seizoen is hierbij het uitgangspunt. Kleren moeten in vele opzichten passen. Vooral voor kinderen en zeker tieners is kleding belangrijk voor hun identiteit en het gevoel erbij te horen.

De POP-UP Truck brengt kleren naar de mensen, maar is ook een plek voor raad en daad. Er is altijd koffie, een luisterend oor en de kennis om mensen met praktische vragen bij te staan. Zo geeft de POP-UP Truck niet alleen kleding aan mensen die dat nodig hebben, maar ook ondersteuning op andere vlakken.

 

POP-UP-Truck