Onbegrensde Zaken | Stichting Kunst & Cultuur Brielle
Het culturele leven van Brielle wordt in grote mate aangestuurd door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle, een stichting die het aanbod van cultuur nadrukkelijk combineert met maatschappelijk belang en een educatieve inzet.
Brielle, culturele organisaties, cultuur, educatie, erfgoed
23907
page-template-default,page,page-id-23907,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Brielle is een kleine provinciestad met een bijzondere uitstraling, het karakter van de historische vestingstad is redelijk goed bewaard gebleven. Ook de hedendaagse culturele infrastructuur is echter rijk te noemen, Brielle kent een ruim aanbod van festivals en basisvoorzieningen.
Dit culturele leven van Brielle, Zwartewaal en Vierpolders wordt in grote mate aangestuurd door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle, een stichting die het aanbod van cultuur weet te combineren met maatschappelijk belang en educatie. De Stichting Kunst & Cultuur Brielle is 20 jaar geleden opgericht door een groep enthousiaste Briellenaren die evenementen organiseerden in Brielle, maar is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler in het culturele web.

De stichting treedt op als organisator van culturele activiteiten, biedt steun aan lokale culturele organisaties, geeft vorm aan een onderwijsnetwerk op het gebied van cultuur en functioneert als databank & agenda voor alle culturele activiteiten in de stad. Zo valt sinds 2008 de programmering van het BREStheater, onder de hoede van de stichting. Ook de educatieve activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van de inzet van de stichting. Deze vinden plaats in het kader van het cultuurmenu, dat voorziet in cultureel-educatief aanbod voor groepen 1 t/m 8, waarbij elke leerling minimaal twee maal in de schoolloopbaan in aanraking komt met de kunstdisciplines drama, muziek, theater literatuur, audiovisuele kunsten & nieuwe media. De Culturele Commissie Primair Onderwijs die dit aanbod coördineert is ondergebracht bij de stichting.

Vanaf 2023 vormt Brielle samen met Hellevoetsluis en Westvoorne een nieuwe gemeente: Voorne. Deze verandering brengt ook voor Stichting Kunst en Cultuur Brielle de nodige koerswijzigingen met zich mee. Deze worden vanaf 2021 onderzocht en nader vormgegeven.

Stichting Kunst & Cultuur Brielle