Onbegrensde Zaken | Stichting Samen Circulair
Stichting Samen Circulair is gestart met een ambachtscentrum in de Hoeksche Waard waar gebruikte goederen worden gerepareerd, opgewaardeerd en opnieuw verkocht. Samen Circulair gaat zo verspilling tegen en biedt daarnaast een werkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
24842
page-template-default,page,page-id-24842,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Het ambachtscentrum van Samen Circulair huist samen met de kringloopwinkel in de 500m2 grote Waardeloods. In de werkplaats worden ingezamelde spullen gerepareerd, of wordt er van oude dingen iets nieuws gemaakt. Deze spullen krijgen vervolgens een plekje in de winkel. Veel van deze gere- of geupcyclede spullen komen oorspronkelijk van de milieustraat van de RAD in Westmaas. Vrijwilligers kijken daar of er goederen en materialen zijn die een tweede kans verdienen. Maar er worden natuurlijk ook spullen uit boedels opgehaald of ingebracht.

De aanleiding voor het project ‘Samen Circulair’ is het steeds urgenter wordende vraagstuk rondom het gebruik van grondstoffen. Er wordt op dit moment meer gebruikt dan de aarde kan produceren. Het is daarom van belang om grondstoffen en goederen te hergebruiken in plaats van ze weg te gooien: we moeten toe naar een meer circulaire economie. Het eerste circulaire ambachtscentrum van de gemeente Hoeksche Waard is een goede stap in de richting van een 100% circulaire gemeente in 2050.

Overigens gaat het Stichting Samen Circulair niet alleen om het verminderen van afval. Het centrum biedt ook een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die een zinvolle vrijetijdsbesteding zoeken.

Het project ‘Samen Circulair’ is een gezamenlijk initiatief van: Welzijn Hoeksche Waard, RAD Hoeksche Waard, Denns Werk, gemeente Hoeksche Waard en het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard.

https://samencirculairhw.nl